15 november 2011

Acryl- en GelnagelsWelk meisje/vrouw houdt nu niet van acryl- of gelnagels. Een mooie french manicure bijvoorbeeld. Het heeft een chique uitstraling en oogt altijd heel netjes. Toch beslissen heel wat meisjes om toch geen gel- of acrylnagels te laten plaatsen, maar waarom niet? Komt dit omdat ze niet precies weten wat het inhoudt of omdat het te duur is? En wat is nu eigenlijk het verschil tussen gelnagels en acrylnagels?
Acrylnagels
Acrylnagels bestaan uit een vloeistof en een poeder. Deze 2 samen vormen een vloeibaar bolletje, waarmee je in korte tijd een nagel creƫert. Als deze hard geworden is kan je hem in vorm vijlen en zo gaat die er heel natuurlijk uitzien zonder hobbels en bobbels. De behandelingstijd is vele korter dan bij het plaatsen van gelnagels. Acryl gaat langer mee en is minder kwetsbaar.


Gelnagels
Gelnagels zijn flexibeler dan acrylnagels, waardoor je hel zelf makkelijk kan bijvijlen. Gelnagels hebben ook meer glans. Gel is een vloeibaar harsachtige substantie en wordt daarom ook op een heel andere manier aangebracht als acryl. Gelnagels verkleuren iets sneller en de kleur wordt net is eerder dof.
Ze worden allebei redelijk dun aangebracht. Door het verschil in de samenstelling van het materiaal kunnen acrylnagels aan de lucht harden en gelnagels enkel door ze onder een uv-lamp te houden.Behandeling
Het plaatsen van een nieuwe set acrylnagels duurt het ongeveer 2 uur. Voor gelnagels kan dit iets langer duren omdat dit moet harden onder een uv-lamp.

Beschadiging
Heel mensen worden tegen gehouden door de gedachte dat hun nagels misschien kunnen beschadigd worden door het plaatsen van kunstnagels. Je nagel zal altijd een beetje beschadigd zijn , maar dit is dan niet door de gel of acryl maar door de manier dat het materiaal er af gehaald wordt.

Eraf halen
Probeer ze er vooral niet zelf af te halen, laat dit doen bij een nagelstudio. Zij hebben professioneel materiaal en kennis om de kunstnagel te verwijderen.

Lakken
Je kan een kunstnagel perfect lakken in de kleur die je wilt. Wanneer je deze lak verwijderd moet je wel nagellakremover zonder aceton gebruiken.

Inkorten
Je kan je kunstnagels zelf inkorten maar gebruik daar in geen geval een nagelschaartje of nagelknippertje voor. Verkort ze met een kartonnen vijl.

Heb jij ooit acryl- of gelnagels gehad? Of wil jij er graag?
Laura.