23 mei 2012

Photoshop - Day Cream -


Photoshop… Waar je ook kijkt, overal zie je het.

Wat photoshop is moet ik denk ik niet meer uitleggen. Voor degene die het toch niet zo goed weten. Photoshop is één van de uitgebreidste programma’s voor het bewerken van foto’s.

Met photoshop kan je niet alleen je belichting enzovoort veranderen in je foto’s, maar je kan met wat ervaring en fantasie ook totaal nieuwe foto’s maken.

Maar waar ik het eigenlijk over wou hebben is photoshop en het bewerken van mensen. Je kan geen site openen of een magazine openslaan en bijna of zeg maar alle mensen die er in staan zijn bewerkt. Sommige wat meer dan andere.

Bij sommige mensen vind ik dat je het “photoshop-gebruik” door de vingers kan zien zoals hieronder bij Kim Kardashian.

Bron
-       
Niet alleen zoals vele denken, worden modellen bewerkt maar ook andere foto’s van mensen worden bewerkt, “mooi gemaakt” met photoshop.

Zoals hieronder bijvoorbeeld Sarkozy.

Bron
Om eerlijk te zijn vind ik het bij sommige mensen en dan vooral zangeressen, modellen, actrices enzovoort het er over gaan. Je ziet gewoon niet meer hoe ze er echt uitzien. Waardoor de “gewone” mensen een verkeerd beeld krijgen over wat “perfect” is en jonge meisjes onzeker worden, terwijl de echte mens achter de foto misschien er bijna net hetzelfde uitziet als zun.

Hieronder een paar voorbeelden:


Nog rap eventjes een paar fototjes dat ik jullie wou laten zien , van een zogezegde Photoshop Day Cream met als campagne slogan: “What’s the secret of my beauty? It’s Adobe Photoshop Day Cream”.


Wat vinden jullie eigenlijk van het gebruik van photoshop van dit soort foto’s in magazines enzovoort?
Laura x.